1e nieuwsbrief!

1e nieuwsbrief!

Nieuwe plekken erbij!

Zoals jullie waarschijnlijk al een beetje hadden meegekregen ben ik als brouwer nog vers uit het ei. Begonnen als een hobbybrouwertje in de keuken met een weck ketel en een dun RVS soeppannetje van 15 liter, heb ik een beetje aan lopen rommelen en kreeg ik het idee om onze overtollige courgette toe te voegen aan een stout. Gewoon voor de leut, want, ja waarom ook niet?

Dit heeft erin geresulteerd dat ik een biertje heb gemaakt waar ik steeds meer mensen de vraag van kreeg of het ook te koop was. Nou, nee, toen nog niet. Neem maar mee omdat ik je aardig vindt. Dit heeft er wel voor gezorgd dat een hoop mensen mijn bier begonnen te kennen en lekker vonden, wat met zich meebracht dat NOG meer mensen gingen vragen of het ook te koop was.

Nou. Dan ga ik maar eens kijken of dit dan tot de mogelijkheden behoorde. Ik heb de stoute (pun intended) schoenen aangetrokken en ben nu 2 jaar geleden begonnen met het opzetten van mijn eigen brouwerij, die jullie nu kennen als Er Was Eens… Een jaar geleden werd mijn AGP goed gekeurd en kon ik gaan verkopen bij Korenmolen Nieuw Leven in Hazerswoude (https://molennieuwleven.nl/) Hartstikke tof, ze kregen een gepersonaliseerd biertje met de naam Witte Wip (nee, niet dubieus, de molen is een wipstelling en het is een weizen… foei!) Dat liep best oké, en vanaf dat moment kon ik mijzelf scharen onder de commerciële brouwers. (O P.S. dit biertje staat NOG niet op de site, maar is binnenkort ook gewoon hier te bestellen, stay tuned!)

Dit jaar kon ik dankzij de inkomsten van de Witte Wip een paar automatische brouwketels aanschaffen en zijn er een heleboel bieren naast de courgettestout en Witte Wip bij gekomen. Maar ja, dan moeten die wel verkocht gaan worden! Eerst maar eens geprobeerd via een webshop. Leuk, maar niet zaligmakend om je naamsbekendheid te vergroten. Ik ben om deze reden dan ook bij verschillende winkels langs gegaan en tot mijn grote trots en vreugde staan mijn bieren nu te koop bij Taste aan den Rijn, Brother Beer, en bij eetcafee Broer & Zus in Waddinxveen! Wie had dat nou verwacht!

Nieuwe dingen geleerd

Ik ga nu een klein tipje van de sluier oplichten. Ik heb een nieuwe skill geleerd; Pasturiseren. Wat een karwei is dat zeg! Omdat ik niet de ruimte heb voor een grote inloopkast die op 60 graden kan voor 85 minuten (hmm, toch maar een Sauna in de tuin en dan zo proberen toch iets te regelen?) heb ik onze Weckketel misbruikt. Een flinke pan van 40 liter, waar 27 flessen per keer in kunnen. Hartstikke leuk en spannend om te doen, zeker ook omdat ik nu ook heb geleerd dat het afvullen van nog te pasturiseren flessen niet te vol moet…

Ik kan je zeggen dat een knallende kroonkurk aan de binnenkant van een metalen weckketel een behoorlijke knal geeft. Zeker ook omdat je het niet verwacht en de omgeving behoorlijk rustig was. Weer wat geleerd.

“Maar dat tipje van de sluier dan Kevin?” Jaja, ik weet het!

Nieuwe bieren

Er komen een 2 tal nieuwe bieren aan! Een Kokosnoot/Mango sour en een alcoholvrije koffiestout, beide met hun eigen verhaal. Houd de pagina in de gaten hier of op Facebook, ik ga ze in de komende weken bekend maken!

Proost!

Kevin

Leave a Reply