Drukte, verbeteringen en nieuwe bieren!

Drukte, verbeteringen en nieuwe bieren!

Het is weer zo ver, er zijn nieuwe biertjes om te proberen!

Hoi allemaal, het is even geleden dat ik de tijd heb gehad om te posten. Ik ben heel erg bezig geweest om mijn kleine brouwzaaltje te verbeteren, wat mij meer tijd heeft gekost dan verwacht… maaaaaaaaar;

Ik heb nu de mogelijkheid om onder druk te vergisten en ook te conditioneren op fusten! Waarom is dit interessant?

  • Betere controle over de productie en vergisting
  • Schoner eindresultaat (geen geklungel meer met bottelsuiker, wat voor een contanter eindresultaat zorgt)
  • Sneller tot een eindproduct
  • gewoon, omdat het ook ontzettend cool is om te professionaliseren op deze manier!

De koeling die ik in de eerste instantie had omgebouwd naar klimaat kast heeft nu een 2e doel gekregen, hij is geupgrade naar een zogenoemde “keggerator”. Dit is een koelkast waar fusten in onder druk worden opgeslagen om gekoeld op druk te komen, en dan gecarboniseerd en wel direct in een flesje kan worden afgevuld! Stickertje erop, en klaar voor de verkoop! Dit alles zal ruim 2 weken van de productietijd afhalen, dus MEER BIER!

Even voorstellen:

Sommigen van jullie hebben het geluk al gehad om ze te proberen, maar vanaf nu dan ook officieel te verkrijgen in de webshop, de eerste uit series van 5:

The old gods serie:

De eerste oude god uit het H.P. Lovecraft universum heeft zijn opwachting gemaakt;

Yog-Sothoths’ Old Ale

Als grootvader van Cthulu maakt Yog-Sothoth als eerste zijn opwachting. Ik ben altijd gefacineerd geweest door de verhalen van Lovecraft en het leek me dan ook te gek om daar iets mee te doen. Dit bier is de eerste uit een serie van 5 (zoals je van me gewend bent) en is dan ook gelijk een knaller. Een Old ale van 8.1 % op eikenhout gerijpt en met whisky geinfuseerd. Je vindt hem hier:

Yog-Sothoths’ Old Ale

Hera and Aphrodites’ wedding party

Uit de serie De Olympiers is de eerste samenkomst tussen 2 griekse godinnen een feit. Het leek mij wel eens leuk om een nog sterkere draai te geven aan de verhalen en ben erachter gekomen dat de griekse goden en godinnen nog wel eens met elkaar het bed in doken, of het nou van hetzelfde geslacht was of niet. De dames komen vaak voor in verschillende verhalen en het bier wat ik had gemaakt kwam prachtig overeen met hoe er in griekenland (lang lang geleden) veel trouwceremoniën werden voltrokken. Zoals wel vaker het gebruik is, worden veel groenten en fruitsoorten samen getrokken met een god/godin. In dit geval waren de peer en biet in het zonnetje gezet en de rozemarijn als twist erin gebracht. Ik stel u voor aan de damens:

Een huwelijk tussen zoete biet, zoete peer, kruidige rozemarijn en dat allemaal in een prachtig roze/rode Sour. De damens zijn hier terug te vinden:

Hera and Aphrodites wedding party

Hexenbrau

Met trots kan ik zeggen dat ik een kleine shop-in-shop ben begonnen nadat ik op boswandeling ben geweest en een bijzonder heksje ben tegengekomen. Dit lieve dametje heeft een 5 tal verschillende toverdranken gemaakt, waar heel veel bijzondere ingrediënten in worden gebruikt. Paardenbloemen, brandnetel, duizendblad, bisongras, rabarber enzovoorts enzovoorts. Ik heb haar shopje geopend onder de serie Hexenbrau.

Hexenbrau #1: Liefdesdrank

De eerste uit de serie is een liefdesdrankje in de vorm van een Schwarzbier met Paardenbloem, Brandnetel en Duizendblad. In de tijd dat heksen nog eng gevonden werden, werd er veel kracht toegeschreven aan de verschillende kruiden die gewoon in de natuur voor handen waren. Paardenbloem zorgde voor een betere nachtrust. Hierdoor kon je ook beter dromen. Deze dromen zouden dan ook weer uitkomen. Brandnetel werd gezien als een aphrodesiac en Duizendblad als een stimulant. Alles bij elkaar maakt dit dus een interessant drankje wat succes in de liefde moet garanderen. Daarnaast is het ook gewoon erg lekker 😉

Je kan de eerste van Mearas’ brouwsels hier vinden:

hexenbrau#1 liefdesdrank

Nummer 3 uit de Maya serie:

Zoals bij jullie al bekend ben ik begonnen met de Maya serie. Rijk van smaak en achtergrondverhalen zijn Ah Muzen Cab en Colel Cab door jullie al heel goed ontvangen, hier komt nu een derde bij. Ik ben gefacineerd door de Mayas, voornamelijk door Kukulkan. Deze gevederde slang werd aanbeden en gevreesd en is ook heel populair momenteel door adaptaties in verschillende comic werelden. Ik heb zoals gewoonlijk mijn eigen draai gegeven aan het verhaal en Kukulkans’ menselijke voorkomen veranderd naar een vrouw. Ik wilde graag iets doen met passievrucht en na overleg met een afnemer die ik inmiddels wel een vriend kan noemen hebben we een bijzondere combinatie gemaakt. Mijn eerste IPA, maar dan wel op mijn manier 😉 Met trots wil ik jullie voorstellen aan Kukulkan!

Kukulkans’ anathema

Volgens de sagen rond kukulkan prefereerde deze god een ander type offers dan vlees of mensen (zoals vaak wel het geval was bij de Maya cultuur) Passiebloemen en passievruchten zorgde ervoor deze god naar een menselijk gedaante transformeerde, in dit geval een dame met een voorliefde voor zoet. Dit bier is gebrouwen met een flinke hoeveelheid lactose, passievrucht en mooie hopsoorten waardoor de fruitigheid eraf spat als je het flesje openmaakt. Je kan hem hier vinden:

kukulkans anathema

Als afsluiter, een kleine teaser:

Zoals je hebt kunnen lezen was er dus een boel gebeurt sinds de laatste post en nu. Inmiddels ben ik ook op een punt aangekomen dat ik vaker op festivals te vinden ga zijn. Op 15 september zijn we bezig met het organiseren van het eerste Broers’ bierfestival. Hierover binnenkort meer, maar schrijf maar op in de agenda dat er in Waddinxveen een mooi kleinschalig bierfestival te vinden gaat zijn!

p.s. Ja ik zal ook weer t-shirts meenemen. Daarover binnenkort meer…

Groetjes en proost!

Kevin

Leave a Reply